Nieuwe portretfoto's

Er werden zeventig nieuwe portretten aangebracht op de fotowand. Voor vele familieleden van slachtoffers op Lijssenthoek, is dit een mooie manier van herdenken. Ze stellen dan ook graag fotomateriaal ter beschikking. De bijkomende informatie wordt ook steeds aangevuld in de databank. Het project blijft zo een dynamisch gegeven. 

Op het vlak van WO 1-evenementen was 2015 een druk  jaar voor Poperinge. Er liepen maar liefst drie tentoonstellingen. Behalve The Smell of War was er ook nog de treinexpo Groote Beweging en Getekend door de Oorlog, een tentoonstelling in de Kinderbrouwerij met werk van Vlaamse illustratoren.

Naast het outdoor gebeuren Woeste Waanzin vond ook de theaterproductie op Lijssenthoek plaats: In Flanders Fields, eindbestemming Poperinge. Deze locatievoorstelling werd 28 keer opgevoerd, goed voor 10.000 aanwezigen.

De Poperingse WO 1-evenementen brachten in 2015 al meer dan 22.000 mensen op de been. In een ‘oorlogsluw’ jaar – na de grote algemene WO 1-evenementen in 2014 – is dit een meer dan bevredigende opkomst.

Foto's