Educatief pakket

In opdracht van de WO 1-cel Stad Poperinge werkte de kleine expeditie vzw een educatief pakket uit voor een bezoek met de klas aan Lijssenthoek Military Cemetery. Eva Mouton verzorgde de illustraties.

Van dit pakket bestaan twee versies: 

 

voorblad educatief pakket Lijssenthoek  
  • 3e graad lager onderwijs
  • 1e graad secundair onderwijs 

 

Het pakket biedt de leerkracht alle materiaal voor een geslaagd bezoek aan het bezoekerscentrum en de begraafplaats van Lijssenthoek Military Cemetery.

Leerlingen hoeven alleen schrijfmateriaal en klembord of harde kaft mee te brengen.

Hoe werkt het?

Zowel het pakket voor de 3e graad lager als voor de 1e graad middelbaar is opgebouwd uit een aantal modules. Het pakket bestaat uit een oriënterende module, vier modules rond het bezoekerscentrum en een module rond de begraafplaats zelf.

Download de modules hieronder:

 

De modules zijn zo opgebouwd dat de leerlingen er zelfstandig of in kleine groepjes mee aan de slag kunnen.

Leerlingen zijn tussen de 15 à 20 minuten zoet met één module in het bezoekerscentrum. Voor de module naar en op de begraafplaats mag men op een 45 à 50 minuten rekenen. 

Een concrete handleiding (met leerdoelen en eindtermen) en de verbetersleutels kunnen via lijssenthoek@poperinge.be opgevraagd worden. 

De leerkracht is volledig vrij in het samenstellen van een eigen pakket en kan daarbij rekening houden met de beschikbare tijd, de weersomstandigheden en het niveau van de klasgroep.

Wens je het bezoek aan Lijssenthoek te combineren met een andere WO 1-site in Poperinge, dan raden we volgende locaties aan:

Foto's